Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Andaluzia si Sejur Costa del Sol


Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 1 septembrie, 8 septembrie, 17 septembrie, 29 septembrie

Transport AVION | 8 zile, 7 nopti

Circuit Andaluzia si Sejur Costa del Sol


Descriere circuit

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

 • Gradinile Alhambra din Granada
 • Granda, Cordoba si Carmona
 • Sevilla – capitala regiunii autonome Andaluzia
 • Pueblos Blancos: Arcos de la Fronterra si Ronda
 • Malaga – orasul elegant si cosmopolit din sudul Spaniei

Itinerariu:

Malaga – Granada – Allhambra – Cordoba – Carmona – Sevilla – Arcos de la Frontera – Ronda – Malaga

DATE DE PLECARE:  01 Septembrie, 08 Septembrie, 17 Septembrie, 29 Septembrie

PROGRAM:

Ziua 1 Bucuresti – Malaga

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 17:30 pentru imbarcare pe zborul companiei HiSky H4 261 cu destinatia Malaga. Decolare la ora 19:30 si aterizare in Malaga la ora 22:40. Transfer la hotel. Cazare Hotel 4* Malaga.

Ziua 2 Malaga – Granada – Allhambra

Mic dejun. Vom porni catre frumosul oras de la poalele Muntilor Sierra Nevada – Granada, unde impreuna cu ghidul local vom vizita Gradinile Alhambra, din timpul dominatiei maure in Spania, obiectiv inscris pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Situata intr-un punct strategic, in varful dealului Al-Sabika cu vedere asupra intregului oras, Alhambra a fost numita asa datorita zidurilor sale rosiatice (in araba, "qa'lat al-Hamra" inseamna Castelul Rosu). Dincolo de zidurile fortaretei, pe Dealul Soarelui (Cerro del Sol), se afla Generalife, fostul palat de vara al fostilor conducatori din Dinastia Nasrid, inconjurat de livezi istorice si gradini modern amenajate (vizitarea Palatului nu este inclusa). Vom porni  apoi intr-un tur de oras pietonal alaturi de insotitorul de grup. Vom rataci pe aleile sale pietruite si vom vedea frumoasa fuziune a arhitecturii maure, renascentiste si baroce pe care o vom gasi peste tot in jurul nostru in centrul istoric al Granadei. Vom putea admira cladiri istorice, cum ar fi Alcaiceria, Biserica Sfanta Ana, Inalta Curte Regala, Fantana Uriasilor din Plaza Bib Rambla, Madraza, Catedrala, Chancillería Regala si Inchisoarea Regala.  Seara, optional, spectacol de flamenco in Sacromonte. Transfer la hotel. Cazare Hotel 4* Granada.

Ziua 3 Cordoba – Carmona – Sevilla

Mic dejun. Astazi vom porni catre Sevilla, iar prima oprire va fi in Cordoba. Candva capitala al Al Andalus, orasul aflat pe malul drept al Guadalquivirului, este renumit pentru amestecul sau interesant de cultura antica romana, maura si spaniola. In centrul istoric vom vizita cu ghidul local simbolul orasului, Mezquita. Moscheea-Catedrala, cunoscuta oficial sub numele ecleziastic de Catedrala Adormirea Maicii Domnului, a fost construita in sec al VIII drept o mare moschee, in timpul domniei emirului Abd al Rahman I. Mezquita avea sa fie simbolul puterii Emiratului sau si mostenirea lasata urmasilor sai. Acestia aveau sa dezvolte mai departe lacasul de cult, rezultand in final o cladire cu peste 1000 de coloane. Dupa ce crestinii au recucerit Cordoba in anul 1236, Moscheea a fost transformata intr-o biserica catolica, in mijlocul Moscheei ridicandu-se o catedrala. Astfel, Mezquita devenea o Moschee-Catedrala. Continuam cu faimosul oras medieval Carmona. Vechi de peste 3000 de ani, orasul denumit de Iulius Cezar, Steaua Europei, ne va incanta cu mostenirea lasata de diferitele culturi care au locuit aici de-a lungul timpului. Vom merge pe langa Puerta de Sevilla, care astazi este considerata cea mai veche cladire care poate fi vizitata in Spania si vom descoperi centrul sau istoric, unde diferite culturi, cum ar fi cea a cartaginezilor, romanilor, musulmanilor si crestinilor, au lasat o mostenire durabila in fiecare colt al strazilor din Carmona. Spre seara, ajungem la hotel in Sevilla. Seara, timp liber la dispozitie in Sevilla. Cazare Hotel 4* Sevilia.

Ziua 4 Sevilla – Giralda si Catedrala din Sevilla

Mic dejun. Alaturi de ghidul local, astazi vom descoperi cele mai emblematice monumente din Sevilla intr-un tur de oras cu ghid local. Vom trece pe langa Cartierul Evreiesc, vom admira impresionantul Alcazar si Plaza de España, apoi vom vizita simbolurile orasului. Catedrala din Sevilla cu al sau turn clopotnita, La Giralda, cunoscuta sub numele de Catedrala Sf. Maria a Scaunului (Santa María de la Sede) este cea mai mare catedrala gotica din lume. Asemenea Catedralei din Cordoba, initial a fost o moschee, transformata in biserica de regele castilian Fernando al III-lea in secolul al XII-lea, dupa ce a recucerit Sevilla pentru crestini. Vom traversa curtea Patio de los Naranjos (curtea portocalilor), unde musulmanii isi faceau ritualul spalarii dinaintea rugaciunii si vom intra in impunatoarea Catedrala, care ne va fascina cu numeroasele sale capele, arcade si vitralii, printre care se afla: Capilla Mayor, Retablo Mayor, uriasul altar sculptat in aur si cel mai fotografiat loc din catedrala: mormantul lui Cristofor Columb! Monumentul reprezinta 4 regi catolici, care poarta pe umeri sicriul amiralului care a adus atatea bogatii din Lumea Noua! (inca exista dezbateri cu privire la faptul daca oasele sunt sau nu ale lui). Vom termina turul ghidat cu vizitarea turnului Giralda. Cele 34 de trepte ne poarta in varfului fostului minaret, care ne va devalui cea mai frumoasa panorama a orasului,  fiind un excelent punct de observare a orasului Sevilla. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Sevilla. Cazare Hotel 4* Sevilia.

Ziua 5 Sevilla - Arcos de la Frontera – Ronda – Costa del Sol

Mic dejun. Continuam excursia in Andaluzia, iar prima oprire va fi in Arcos de la Frontera, unul dintre Satele Albe (Pueblos Blancos), “cocotat” pe o stanca, un vom face un tur de oras cu insotitorul de grup. Declarat monument istorico-artistic national in 1962, ca recunoastere a arhitecturii sale exceptionale si a locatiei impresionante, orasul vechi este un labirint incalcit de strazi pietruite care duc pana la un castel de gresie, Castillo de los Arcos. Vom pleca din Malaga si ne vom indrepta catre unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase sate albe din Andaluzia: frumosul oras de munte Ronda din Parcul National Sierra de las Nieves. Construit pe doua stanci separate, orasul este legat printr-un pod celebru, cunoscut sub numele de "Podul Nou", in ciuda faptului ca a fost construit in secolul al 18-lea. Acesta este unul dintre cele trei poduri impresionante care leaga cele doua parti ale orasului: partea veche si romantica cu latura moderna si expansiva. Vom avea un tur de oras cu insotitorul de grup, in care ne vom plimba prin Cartierul Arab al Centrului Istoric al orasului si vom admira arhitectura maura care inca mai exista. Ultima oprire va fi locul de nastere al luptelor cu tauri, Plaza de Toros, unul dintre cele mai vechi din Spania si considerat leaganul luptelor traditionale cu tauri. Ne vom continua drumul catre Costa del Sol, unde ne vom caza si vom servi cina. Cazare Hotel 4* in Torremolinos sau Fuengirola (in functie de data de plecare).

Ziua 6 Sejur Costa del Sol

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau explorarea statiunii din Costa del Sol pe cont propriu. O zi in care ne vom bucura de plaja, soare si facilitatile hotelului. Cina si cazare Hotel 4* in Torremolinos sau Fuengirola (in functie de data de plecare).

Ziua 7 Excursie optionala: Gibraltar

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pe Costa de Sol sau, optional, excursie in Gibraltar. Odata sositi la frantiera cu Gibraltarul vom debarca din autocar si vom traversa granita pietonal. In Gibraltar vom fi preluati de microbuzule locale cu care vom face Gibraltar Rock tour. In cadrul turului local vom admira: Europa Point - cel mai sudic punct din Gibraltar, Stalpii lui Hercule, Castelul Maur, spectaculoasa Pestera Sf. Mihail, care in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost transformata intr-un spital militar. Astazi este folosit ca o sala de concerte, facandu-l una dintre cele mai bune sali naturale, cu o acustica excelenta si o capacitate de sedere pentru 400 de persoane. Apoi, calatoriti la Apes' Den, unde celebrele Maimute Barbare, singurele primate care traiesc in libertate in Europa, pot fi observate in habitatul lor natural. Legenda spune ca stapanirea britanica asupra Gibraltarului va inceta odata cu disparitia ultimei maimute de aici. Exista, de asemenea, o multime de baruri si cafenele, oferind o gama larga de optiuni delicioase pentru vizitatori. Intoarcere la autocar si imbarcare pentru transfer la hotel in Costa del Sol. Cina si cazare Hotel 4* in Torremolinos sau Fuengirola (in functie de data de plecare). 

Ziua 8 Malaga – Bucuresti

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Dupa eliberarea camerelor si pauza pentru masa de pranz, aprox. la ora 15:30 ne vom indrepta catre Malaga orasul cosmopolit si elegant din sudul Spaniei, unde vom face un tur de oras Malaga cu insotitorul de grup. Istoria sa, datand de peste 3.000 de ani, este uluitoare, de la cartaginezi, romani, mauri, vizigoți și pana la creștini. Impreuna cu ghidul local ne vom plimba prin cartierele vechi din Malaga, o buna ocazie de a cuoaste istoria, cultura si modul de viata al localnicilor. Vom admira locuri precum Plaza de la Merced, Catedrala din Malaga, Alcazaba, teatrul roman, stradutele presarate cu barurile lor, restaurante si magazine. Malaga, desigur, este renumita si pentru ca aici s-au nascut Pablo Picasso, precum și actorul de la Hollywood, Antonio Banderas. Dupa turul de oras,  vom avea transferul la aeroportul din Malaga pentru imbarcare pe zborul companiei HiSky H4 262 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 23:40 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:30 (a doua zi) .

*Grup minim: 25 de persoane
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Malaga – Bucuresti, zbor direct, compania HiSky
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 7 nopti de cazare hoteluri 4* cu mic dejun inclus astfel: 1 noapte in Malaga, 1 noapte in Granada, 2 nopti in Sevilla si 3 nopti pe Costa del Sol in Torremolinos sau Fuengirola (functie de plecare)
 • Mese incluse: 7 mic dejun si 3 cine la hotel pe Costa del Sol
 • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Gradinile Alhambra, Tur de oras Granada, Tur de oras Cordoba cu vizitarea Catedralei si Moscheei din Cordoba, Carmona, Tur de oras Sevilla cu vizitarea Catedralei din Sevilla si Turnul Giralda, vizitarea satelor albe: Arcos de la Frontera si Ronda, tur de oras Malaga
 • Ghizi locali in: Alhambra, Cordoba, Sevilla
 • Bilete de intrare la obiective turistice: Gradinile Alhambra, Catedrala si Moscheea din Cordoba, Catedrala din Sevilla, Turnul Giralda
 • Casti audio-guide (Whispers) pentru vizitele la Alhambra, Catedrala si Moscheea din Cordoba, Catedrala din Sevilla si Turnul Giralda
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi
 • Excursiile optionale, biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.

 • Gibraltar: 90 Euro/persoana. Include: transport autocar local, Gibraltar Rock Tour, insotitorul de grup;
 • Spectacol de Flamenco in Sacromonte Granada: ~40 Euro/persoana si include: Transfer cu autocarul dus-intors, tur scurt de Granada by night cu oprire in punctul panoramic San Nicolas de unde putem admira Alhambra super luminata, o bautura inclusa inainte de spectacol, spectacol de flamenco;

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau Pasaport romanesc in curs de valabilitate pe perioada excursiei

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Destinatie: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 1 septembrie, 8 septembrie, 17 septembrie, 29 septembrie

Transport AVION | 8 zile, 7 nopti

Circuit Andaluzia si Sejur Costa del Sol


Descriere circuit

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

 • Gradinile Alhambra din Granada
 • Granda, Cordoba si Carmona
 • Sevilla – capitala regiunii autonome Andaluzia
 • Pueblos Blancos: Arcos de la Fronterra si Ronda
 • Malaga – orasul elegant si cosmopolit din sudul Spaniei

Itinerariu:

Malaga – Granada – Allhambra – Cordoba – Carmona – Sevilla – Arcos de la Frontera – Ronda – Malaga

DATE DE PLECARE:  01 Septembrie, 08 Septembrie, 17 Septembrie, 29 Septembrie

PROGRAM:

Ziua 1 Bucuresti – Malaga

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 17:30 pentru imbarcare pe zborul companiei HiSky H4 261 cu destinatia Malaga. Decolare la ora 19:30 si aterizare in Malaga la ora 22:40. Transfer la hotel. Cazare Hotel 4* Malaga.

Ziua 2 Malaga – Granada – Allhambra

Mic dejun. Vom porni catre frumosul oras de la poalele Muntilor Sierra Nevada – Granada, unde impreuna cu ghidul local vom vizita Gradinile Alhambra, din timpul dominatiei maure in Spania, obiectiv inscris pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Situata intr-un punct strategic, in varful dealului Al-Sabika cu vedere asupra intregului oras, Alhambra a fost numita asa datorita zidurilor sale rosiatice (in araba, "qa'lat al-Hamra" inseamna Castelul Rosu). Dincolo de zidurile fortaretei, pe Dealul Soarelui (Cerro del Sol), se afla Generalife, fostul palat de vara al fostilor conducatori din Dinastia Nasrid, inconjurat de livezi istorice si gradini modern amenajate (vizitarea Palatului nu este inclusa). Vom porni  apoi intr-un tur de oras pietonal alaturi de insotitorul de grup. Vom rataci pe aleile sale pietruite si vom vedea frumoasa fuziune a arhitecturii maure, renascentiste si baroce pe care o vom gasi peste tot in jurul nostru in centrul istoric al Granadei. Vom putea admira cladiri istorice, cum ar fi Alcaiceria, Biserica Sfanta Ana, Inalta Curte Regala, Fantana Uriasilor din Plaza Bib Rambla, Madraza, Catedrala, Chancillería Regala si Inchisoarea Regala.  Seara, optional, spectacol de flamenco in Sacromonte. Transfer la hotel. Cazare Hotel 4* Granada.

Ziua 3 Cordoba – Carmona – Sevilla

Mic dejun. Astazi vom porni catre Sevilla, iar prima oprire va fi in Cordoba. Candva capitala al Al Andalus, orasul aflat pe malul drept al Guadalquivirului, este renumit pentru amestecul sau interesant de cultura antica romana, maura si spaniola. In centrul istoric vom vizita cu ghidul local simbolul orasului, Mezquita. Moscheea-Catedrala, cunoscuta oficial sub numele ecleziastic de Catedrala Adormirea Maicii Domnului, a fost construita in sec al VIII drept o mare moschee, in timpul domniei emirului Abd al Rahman I. Mezquita avea sa fie simbolul puterii Emiratului sau si mostenirea lasata urmasilor sai. Acestia aveau sa dezvolte mai departe lacasul de cult, rezultand in final o cladire cu peste 1000 de coloane. Dupa ce crestinii au recucerit Cordoba in anul 1236, Moscheea a fost transformata intr-o biserica catolica, in mijlocul Moscheei ridicandu-se o catedrala. Astfel, Mezquita devenea o Moschee-Catedrala. Continuam cu faimosul oras medieval Carmona. Vechi de peste 3000 de ani, orasul denumit de Iulius Cezar, Steaua Europei, ne va incanta cu mostenirea lasata de diferitele culturi care au locuit aici de-a lungul timpului. Vom merge pe langa Puerta de Sevilla, care astazi este considerata cea mai veche cladire care poate fi vizitata in Spania si vom descoperi centrul sau istoric, unde diferite culturi, cum ar fi cea a cartaginezilor, romanilor, musulmanilor si crestinilor, au lasat o mostenire durabila in fiecare colt al strazilor din Carmona. Spre seara, ajungem la hotel in Sevilla. Seara, timp liber la dispozitie in Sevilla. Cazare Hotel 4* Sevilia.

Ziua 4 Sevilla – Giralda si Catedrala din Sevilla

Mic dejun. Alaturi de ghidul local, astazi vom descoperi cele mai emblematice monumente din Sevilla intr-un tur de oras cu ghid local. Vom trece pe langa Cartierul Evreiesc, vom admira impresionantul Alcazar si Plaza de España, apoi vom vizita simbolurile orasului. Catedrala din Sevilla cu al sau turn clopotnita, La Giralda, cunoscuta sub numele de Catedrala Sf. Maria a Scaunului (Santa María de la Sede) este cea mai mare catedrala gotica din lume. Asemenea Catedralei din Cordoba, initial a fost o moschee, transformata in biserica de regele castilian Fernando al III-lea in secolul al XII-lea, dupa ce a recucerit Sevilla pentru crestini. Vom traversa curtea Patio de los Naranjos (curtea portocalilor), unde musulmanii isi faceau ritualul spalarii dinaintea rugaciunii si vom intra in impunatoarea Catedrala, care ne va fascina cu numeroasele sale capele, arcade si vitralii, printre care se afla: Capilla Mayor, Retablo Mayor, uriasul altar sculptat in aur si cel mai fotografiat loc din catedrala: mormantul lui Cristofor Columb! Monumentul reprezinta 4 regi catolici, care poarta pe umeri sicriul amiralului care a adus atatea bogatii din Lumea Noua! (inca exista dezbateri cu privire la faptul daca oasele sunt sau nu ale lui). Vom termina turul ghidat cu vizitarea turnului Giralda. Cele 34 de trepte ne poarta in varfului fostului minaret, care ne va devalui cea mai frumoasa panorama a orasului,  fiind un excelent punct de observare a orasului Sevilla. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Sevilla. Cazare Hotel 4* Sevilia.

Ziua 5 Sevilla - Arcos de la Frontera – Ronda – Costa del Sol

Mic dejun. Continuam excursia in Andaluzia, iar prima oprire va fi in Arcos de la Frontera, unul dintre Satele Albe (Pueblos Blancos), “cocotat” pe o stanca, un vom face un tur de oras cu insotitorul de grup. Declarat monument istorico-artistic national in 1962, ca recunoastere a arhitecturii sale exceptionale si a locatiei impresionante, orasul vechi este un labirint incalcit de strazi pietruite care duc pana la un castel de gresie, Castillo de los Arcos. Vom pleca din Malaga si ne vom indrepta catre unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase sate albe din Andaluzia: frumosul oras de munte Ronda din Parcul National Sierra de las Nieves. Construit pe doua stanci separate, orasul este legat printr-un pod celebru, cunoscut sub numele de "Podul Nou", in ciuda faptului ca a fost construit in secolul al 18-lea. Acesta este unul dintre cele trei poduri impresionante care leaga cele doua parti ale orasului: partea veche si romantica cu latura moderna si expansiva. Vom avea un tur de oras cu insotitorul de grup, in care ne vom plimba prin Cartierul Arab al Centrului Istoric al orasului si vom admira arhitectura maura care inca mai exista. Ultima oprire va fi locul de nastere al luptelor cu tauri, Plaza de Toros, unul dintre cele mai vechi din Spania si considerat leaganul luptelor traditionale cu tauri. Ne vom continua drumul catre Costa del Sol, unde ne vom caza si vom servi cina. Cazare Hotel 4* in Torremolinos sau Fuengirola (in functie de data de plecare).

Ziua 6 Sejur Costa del Sol

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau explorarea statiunii din Costa del Sol pe cont propriu. O zi in care ne vom bucura de plaja, soare si facilitatile hotelului. Cina si cazare Hotel 4* in Torremolinos sau Fuengirola (in functie de data de plecare).

Ziua 7 Excursie optionala: Gibraltar

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pe Costa de Sol sau, optional, excursie in Gibraltar. Odata sositi la frantiera cu Gibraltarul vom debarca din autocar si vom traversa granita pietonal. In Gibraltar vom fi preluati de microbuzule locale cu care vom face Gibraltar Rock tour. In cadrul turului local vom admira: Europa Point - cel mai sudic punct din Gibraltar, Stalpii lui Hercule, Castelul Maur, spectaculoasa Pestera Sf. Mihail, care in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost transformata intr-un spital militar. Astazi este folosit ca o sala de concerte, facandu-l una dintre cele mai bune sali naturale, cu o acustica excelenta si o capacitate de sedere pentru 400 de persoane. Apoi, calatoriti la Apes' Den, unde celebrele Maimute Barbare, singurele primate care traiesc in libertate in Europa, pot fi observate in habitatul lor natural. Legenda spune ca stapanirea britanica asupra Gibraltarului va inceta odata cu disparitia ultimei maimute de aici. Exista, de asemenea, o multime de baruri si cafenele, oferind o gama larga de optiuni delicioase pentru vizitatori. Intoarcere la autocar si imbarcare pentru transfer la hotel in Costa del Sol. Cina si cazare Hotel 4* in Torremolinos sau Fuengirola (in functie de data de plecare). 

Ziua 8 Malaga – Bucuresti

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Dupa eliberarea camerelor si pauza pentru masa de pranz, aprox. la ora 15:30 ne vom indrepta catre Malaga orasul cosmopolit si elegant din sudul Spaniei, unde vom face un tur de oras Malaga cu insotitorul de grup. Istoria sa, datand de peste 3.000 de ani, este uluitoare, de la cartaginezi, romani, mauri, vizigoți și pana la creștini. Impreuna cu ghidul local ne vom plimba prin cartierele vechi din Malaga, o buna ocazie de a cuoaste istoria, cultura si modul de viata al localnicilor. Vom admira locuri precum Plaza de la Merced, Catedrala din Malaga, Alcazaba, teatrul roman, stradutele presarate cu barurile lor, restaurante si magazine. Malaga, desigur, este renumita si pentru ca aici s-au nascut Pablo Picasso, precum și actorul de la Hollywood, Antonio Banderas. Dupa turul de oras,  vom avea transferul la aeroportul din Malaga pentru imbarcare pe zborul companiei HiSky H4 262 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 23:40 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:30 (a doua zi) .

*Grup minim: 25 de persoane
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Malaga – Bucuresti, zbor direct, compania HiSky
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 7 nopti de cazare hoteluri 4* cu mic dejun inclus astfel: 1 noapte in Malaga, 1 noapte in Granada, 2 nopti in Sevilla si 3 nopti pe Costa del Sol in Torremolinos sau Fuengirola (functie de plecare)
 • Mese incluse: 7 mic dejun si 3 cine la hotel pe Costa del Sol
 • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Gradinile Alhambra, Tur de oras Granada, Tur de oras Cordoba cu vizitarea Catedralei si Moscheei din Cordoba, Carmona, Tur de oras Sevilla cu vizitarea Catedralei din Sevilla si Turnul Giralda, vizitarea satelor albe: Arcos de la Frontera si Ronda, tur de oras Malaga
 • Ghizi locali in: Alhambra, Cordoba, Sevilla
 • Bilete de intrare la obiective turistice: Gradinile Alhambra, Catedrala si Moscheea din Cordoba, Catedrala din Sevilla, Turnul Giralda
 • Casti audio-guide (Whispers) pentru vizitele la Alhambra, Catedrala si Moscheea din Cordoba, Catedrala din Sevilla si Turnul Giralda
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi
 • Excursiile optionale, biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.

 • Gibraltar: 90 Euro/persoana. Include: transport autocar local, Gibraltar Rock Tour, insotitorul de grup;
 • Spectacol de Flamenco in Sacromonte Granada: ~40 Euro/persoana si include: Transfer cu autocarul dus-intors, tur scurt de Granada by night cu oprire in punctul panoramic San Nicolas de unde putem admira Alhambra super luminata, o bautura inclusa inainte de spectacol, spectacol de flamenco;

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau Pasaport romanesc in curs de valabilitate pe perioada excursiei

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.